Nem adja el a Metro a MediaMarkt üzletláncot

Vágólapra másolva!
Tagadta szerdán a gyengélkedő MediaMarkt-Saturn elektronikai üzletlánc esetleges eladásáról szóló híreket a többségi tulajdonos Metro-csoport.
Vágólapra másolva!

A leánycég a konszern része, és nincsenek az értékes cégrész eladására vonatkozó megfontolások - közölte a konszern szóvivője, hangsúlyozva, hogy a Metro-csoport vezetése nagy erőkkel a Saturn új piaci irányain dolgozik.

A Capital című német gazdasági magazin azt jelentette, hogy a Metro vezérigazgatója a cégrész eladását fontolgatja. A lap szerint a Saturn kisebbségi részvényese, Erich Kellerhals pénzügyi befektetőkkel tárgyal a többségi részesedés esetleges megszerzéséről.

A Metrónak 75 százaléka, Kellerhalsnak 21,5 százaléka van jelenleg a szórakoztatóipari vállalkozásban. A Metro és Kellerhals között az idei év elején élesedett ki a vita a Saturn üzleti irányával és a kisebbségi tulajdonos üzleti befolyásával kapcsolatban.

Az MediaMarkt-Saturn üzletmenete rosszul alakult a második negyedévben: Európa legnagyobb elektronikai áruházlánca 44 millió euró adózás és kamatfizetés előtti veszteséget könyvelt el. A cég azzal magyarázta a veszteséget, hogy a hagyományos piacokon - mindenekelőtt Németországban és Franciaországban - visszaesett a forgalom, kiéleződött az árverseny, miközben Kínában magasak voltak a piacra lépés költségei.