Felszámolást indítottak a milliárdos állatgyógyászati cég ellen

Vágólapra másolva!
Két éve még kétmilliárd forintot meghaladó éves forgalmat ért a miskolci székhelyű, állategészségyügyi termékeket forgalmazó Anivet Kft., néhány napja azonban elrendelték a felszámolását, miután több végrehajtás indult ellene.
Vágólapra másolva!

Elrendelték a felszámolást az Anivet Állattenyésztők, Állatorvosok Üzletközpontja Kft. ellen - tudta meg a Gazdaság.hu. A társaság a csökkenő forgalom mellett tavaly csaknem félmillárdos veszteséget könyvelt el.

A miskolci székhelyű cég, amelyik nagykereskedelemmel és üzletközpont működtetésével is foglalkozott, 2009-ben még 2,5 milliárd forintot meghaladó éves forgalmat ért el, tavaly viszont visszaesett nettó forgalma 1,8 milliárd forintra. Főként a belföldi értékesítés csökkent jelentősen, amit az export bővülése nem tudott ellensúlyozni. Idén a cég ellen több végrehajtás indított az adóhivatal, illetve néhány közjegyző, majd néhány napja elrendelték a felszámolást.

Az Anivet 1989-ben alakult, akkori tulajdonosai állattenyésztő vállalatok voltak, a debreceni, a gödöllői, a szekszárdi, a székesfehérvári, a szombathelyi és a dél-alföldi. Azóta összesen 62 tagja volt, jelenleg magánszemélyek kezében van.