Biztosítót válthatnak az évközi évfordulón lévő autósok is

Vágólapra másolva!
Az a mintegy 800 ezer autós is biztosítót válthat a kampányban, aki 2010 január elseje óta cserélt autót, és ezért nem kap értesítést a jövő évi kötelező díjakról.
Vágólapra másolva!

Péntekig kellett postára adniuk a biztosítóknak a jövő évi kötelező díjakról szóló értesítéseket, amelyek a mintegy 3,3 millió év végi évfordulós szerződést érintik. Ebben a körben azonban hiába várja a díjértesítőjét a január 1-től eltérő évfordulója miatt az a 800 ezer autós, aki 2010 január elseje óta cserélt gépjárművet.

Ugyanakkor - hívja fel a figyelmet a Biztosítás.hu független online biztosításközvetítő - az évközi évfordulón lévő autósok is kezdeményezhetik a biztosítóváltásukat a kampányban, amennyiben spórolni akarnak a kötelezőjükön. Ezek az autósok egyéként is többet spórolhatnak a társaiknál, mivel ők az év közben magasabb díjak miatt eleve drágábban vették a kötelezőjüket, mint azok, akik év végén váltottak - áll a biztosításközvetítő közleményében.

A hatályos szabályozás szerint a biztosítási évfordulót megelőző ötvenedik napig kell a biztosítónak értesítést küldenie ügyfeleinek arról, hogy a következő évre mennyi lesz a kötelező biztosításuk díja, amennyiben nála kívánnak maradni. A tavaly életbe lépett szabálynak megfelelően néhány napon belül minden érintett tulajdonos levelet kap a biztosítójától. Az értesítés a jövő évi bónuszfokozatot igen, de a januártól fizetendő baleseti adót még nem fogja tartalmazni, ezért az adó várható 30 százalékos díjnövelő hatására külön oda kell figyelniük a gépjármű-tulajdonosoknak - írja közleményében a Biztosítás.hu