Frankgyengülésre számít Demján

Vágólapra másolva!
Demján Sándor szerint Magyarország meg fog állapodni az IMF-fel és az Európai Unióval, és ez után visszatér a befektetői bizalom az ország iránt. A nagyvállalkozó szerint ezermilliárd forintot kell visszapótolni a gazdaságba, e nélkül 4 százalékos gazdasági visszaesés is elképzelhető.
Vágólapra másolva!

Magyarország meg fog egyezni a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval, ez pedig nagy bizalmat ad majd a tőkebefektetőknek, ennek eredményeként az euró árfolyama 280 forintra csökkenhet - mondta az InfoRádiónak Demján Sándor üzletember.

A nagyvállalkozó azt is elmondta, "a svájci gazdaságot tönkreteszi az erős frank, ebből adódóan megfordul a trend, a következő két évben a svájci frank lejjebb fog menni, hacsak nem ad erősödéshez mentőövet Európa, amely mint tétova tehén áll, és nézegeti a világot cselekvés helyett".

A költségvetésről Demján azt mondta, "ha ez a vállalkozásokra újabb adókat jelent, akkor azt mondom, minden egy forint pluszadóbevétel, ami a vállalkozásoktól elvesznek, az tíz forint kárt okoz". Az üzletember szerint nagyon sok pénzt kivontak a gazdaságból, ezt pedig vissza kell pótolni. "Ez a kulcskérdés" - mondta Demján, aki szerint ezermilliárd forintot kell visszatenni a gazdaságba. "Ha ez nem következik be, akkor én mínusz 4 százalékot is el tudok képzelni, az pedig egészen nagy tragédia" - fogalmazott Demján a gazdasági visszaesésre utalva.