Fellegi Bécsben is lobbizott az IMF-megállapodás érdekében

Vágólapra másolva!
A brüsszeli tárgyalások előtt még Bécsben is egyeztetett a többi között az osztrák jegybankelnökkel és pénzügyminiszterrel Fellegi Tamás.
Vágólapra másolva!

Fellegi Tamás csütörtöki ausztriai egyeztetésein megerősítette, hogy a magyar kormánynak határozott szándéka az IMF/EU megállapodás mielőbbi elérése, és elkötelezett a makrogazdasági stabilitás és a gazdasági recesszió elleni küzdelem szempontjából fontos lépések meghozatala iránt. A miniszter pénteken Brüsszelben folytatja a tárgyalásokat - közölte a miniszter sajtóirodája.

A Magyarország és az egyes nemzetközi pénzügyi szervezetek közötti tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter tárgyalt Ewald Nowotny osztrák jegybankelnökkel, Wolfgang Duchatczek alkormányzóval és megbeszélést folytatott Maria Fekter osztrák pénzügyminiszterrel is.

Fellegi Tamás a magyar hitelfelvételről szóló hivatalos tárgyalásokat előkészítő informális egyeztető körútját január 20-án Brüsszelben folytatja, ahol tárgyal Olli Rehnnel, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi kérdésekben illetékes alelnökével.

Ezt követően a tárca nélküli miniszter megbeszélést folytat többek között Carsten Pillath-tal, a Főtitkárság ECOFIN főigazgatójával, Steven Vanackere belga pénzügyminiszterrel, Andor László foglalkoztatásért, szociálpolitikáért és a társadalmi befogadásért felelős uniós biztossal, valamint találkozik Jan Vanhevellel, a KBC-csoport vezérigazgatójával.