Vágólapra másolva!
Megvásárolná a Ducati olasz motorkerékpár-gyártót a Volkswagen-csoporthoz tartozó Audi. A BusinessWeek úgy tudja, hogy az 1,1 milliárd dolláros ügyletről szerdán születik meg a végleges döntés.
Vágólapra másolva!

A Volkswagen-csoporthoz tartozó Audi azt tervezi, hogy megvásárolja az olasz motorkerékpár-gyártót, a Ducatit az Industrialtól - írja egy pontosan meg nem nevezett, az ügyre rálátó forrásra hivatkozva a BusinessWeek. Az Audi 1,1 milliárd dollárt (mintegy 280 milliárd forint) adna a cégért.

Sem az Audi, sem a Ducati nem kívánta kommentálni az értesülést. Ugyanakkor az Audi állítólag már megállapodást kötött a luxusmotorok gyártójával, a Volkswagen felügyelőbizottsága pedig szerdán hagyhatja jóvá az ügyletet.

A Ducati némely modellje jó párosítás lenne az Audi luxusautói mellé, így a BMW-vel is fel tudnák venni a versenyt. A Volkswagen elnöke, Ferdinand Pitch már régóta sóvárog a márka iránt, 2008 áprilisában nyilvánosan is beszélt vételi szándékáról. A Ducatit 1926-ban alapították, modelljeit a világ 65 országában értékesíti.