Felszámolják a plázabarát magyar cipőcéget

Vágólapra másolva!
Hiába volt nyereséges még két éve, felszámolási eljárás indult a plázákba települő, felső kategóriás cipőket értékesítő Horváth Cipő Kft. ellen.
Vágólapra másolva!

Felszámolják az egyik legismertebb magyar cipőkereskedő láncot, a Horváth Cipő Kft.-t - írta a Hvg.hu. A plázákban értékesítő üzletlánc 2010-ben még nyereséges volt, és több mint 1,5 milliárd forintos forgalmat bonyolított.

Az 1996-ban alapított cég a válság első éveiben még talpon tudott maradni, 2008-2010 között másfél milliárdos forgalmat bonyolított. 2008-ban 25 millió forint osztalékot tudott fizetni a 29,4 milliós adózott eredményből, de a következő évben 56 millió forint veszteséget értek el. 2010-ben viszont már ismét nyereségesek lettek, igaz, csak 8,8 millió forint volt a profit.

A gyors összeomlást mutatja, hogy a cég még tavaly is a bővítésben gondolkodott. A főleg bevásárlóközpontokba települő, felső kategóriás cipőket áruló lánc a KÖKI Terminálban is bérelt helyiséget. A Hvg.hu azt írta, megfigyelők szerint talán éppen a túl gyors terjeszkedés okozhatta a cég vesztét.