Új hiteleket kínál kkv-knak az Unicredit

Vágólapra másolva!
Az UniCredit Bank új hiteltermékeket kínál kis- és középvállalkozásoknak a Széchenyi-kártya-programon belül. Az egyikkel biztosítani lehet az uniós pályázatokhoz szükséges önrészt, a másik lehetővé teszi, hogy az elnyert támogatást már az előtt felhasználhassák a cégek, hogy azt ténylegesen megkapták volna.
Vágólapra másolva!

Az új Széchenyi-kártya-programhoz kapcsolódó hiteltermékeket vezetett be az Unicredit Bank, amelyek révén biztosítani lehet az uniós pályázatokhoz szükséges önrészt, illetve gyorsabban hozzá lehet férni a már elnyert uniós forrásokhoz.

A bank közleménye szerint a kis- és középvállalkozások (kkv) uniós pályázati elképzeléseinek megvalósítását jelenleg két probléma gátolja: egyrészt nem tudják a szükséges önerőt biztosítani, másrészt pedig nem tudják megelőlegezni a projekt költségeit. Az EU ugyanis utófinanszírozással, a megvalósítás után fizeti ki a támogatási összegeket. A két új hitelkonstrukció ezekre a problémákra kínál megoldást.

Az önerő-kiegészítő hitelhez és a támogatást megelőző hitelhez a Széchenyi-program többi eleméhez hasonlóan kétszázalékos állami kamattámogatás társul. Előbbihez a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása is kapcsolódik, amelynek díjára további állami támogatás vehető igénybe.

A támogatást megelőző hitel lehetővé teszi, hogy az elnyert európai uniós támogatást már az előtt felhasználhassák a cégek, hogy az összeg ténylegesen a rendelkezésükre állna.