Vágólapra másolva!
Azonnali hatállyal leváltották Becsey Zsoltot, a miniszterelnök külgazdasági megbízottját, munkaköre Szijjártó Péterhez kerül.
Vágólapra másolva!

Azonnali hatállyal megszüntették Becsey Zsolt, a miniszterelnök külgazdasági megbízottja szervezeti egységét - írja a Magyar Hírlap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. A döntés a Magyar Közlöny következő számában lesz olvasható.

A jobboldali lap információi szerint nem pusztán az Audi- és az Opel-beruházásokat levezénylő, nyelveket beszélő külgazdasági tanácsadónak ért véget a munkaviszonya, hanem három kollégájának is. Becseyt 2010-ben a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdaságért felelős államtitkárának nevezték ki, de tavaly kitették a tárcától, és a Miniszterelnökségre került, a kormányfő külgazdasági megbízottja lett.

A külgazdasági részleg munkaköre Szijjártó Péterhez, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkárához kerül a Magyar Hírlap szerint. Szijjártónak két miniszterelnöki főtanácsadó, Szemerkényi Réka és Gottfried Péter lesz a segítségére.

Becsey Zsolt legutóbb a Portfolio.hu-nak adott interjút. Abban elmondta, hogy bár a külgazdasági kapcsolatok kezelése az utóbbi időben intézményileg egyre inkább széttöredezett formában valósult meg, megítélése szerint szerencsés volna, ha a rendszer újra egycsatornássá válna.