Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
0,3 százalékos eséssel kezdte meg a napot a BUX index, amit a főbb komponensek minimális csökkenése húz a víz alá. A nemzetközi piacokon profitrealizálást lehet látni a holnapi, izgalmakkal teli nap előtt.
Vágólapra másolva!

Korrekcióval indultunk

Tegnap az OTP és a MOL hátán tudott 0,54 százalékot emelkedni a BUX index, ugyanakkor a mai kereskedés némi korrekcióval indul. A blue-chipek közül egyedül a Richter nem hajlandó mozgást bemutatni, a többiek viszont 0,3-0,6 százalékos mínuszban tanyáznak.

A magyar IMF megállapodással kapcsolatban újabb találgatások jelentek meg a hazai sajtóban. A Népszabadság kormányzati forrása szerint egyáltalán nem sürgős számunkra a hitel, mivel az állam nem küzd likviditási gondokkal.

Nincs iránymutatás Európában

Az előző napi záróár körül mozognak a főbb európai tőzsdeindexek, bár a nyitás utáni mínuszok egy részét már ledolgozták a tőzsdék.

Ma reggel két vállalat is negatív hírről számolt be. A Burberry költségcsökkentést tervez a lassuló ütemű kiskereskedés miatt, ráadásul az éves adózás előtti profit az elemzői prognózisokban szereplő sáv alsó részénél lehet. A Philips pedig 1,1 milliárd eurós takarékossági terve miatt 2200 dolgozótól válik meg. Előbbi 16 százalékos mínusszal, utóbbi 0,5 százalékos plusszal nyitott.

Elgyengültek az amerikai tőzsdék

Ugyan enyhén optimista hangulatban indult a tegnapi kereskedés az amerikai piacokon, zárásra mégis az eladók és a profitrealizálók kerültek többségbe, emiatt pedig 0,4-1 százalék körüli mínuszokat értek el a tőzsdék. A Nasdaq a 2,5 százalékot eső Apple és 4 százalékot zuhanó Intel miatt 1 százalékot esett.

Az amerikai pénzügyminisztérium tegnap hivatalosan is bejelentette, hogy 553,8 millió AIG részvénytől válik 32,5 dolláros áron, ami után az amerikai adófizetők 12 milliárd dollár üti az amerikai adófizetők zsebét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről