Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Csökkentik a munkaadók adminisztrációs terheit

Vágólapra másolva!
A munkahelyüket elvesztők elektronikusan is bejelentkezhetnek a munkaügyi központba - közölte Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár.
Vágólapra másolva!

A foglalkoztatási jellegű törvényeket módosító törvényjavaslat legfőbb célja az adminisztráció egyszerűsítése a Magyary-programhoz kapcsolódva - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatásért felelős államtitkára hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című reggeli műsorában.

Az államtitkár példaként említette, hogy a munkahelyüket elvesztők elektronikusan is bejelentkezhetnek a munkaügyi központba, és ez a nap számít majd az álláskeresési ellátás kezdeti időpontjának.

Az eddig kiváltott Start kártyák az érvényességükig hatályban maradnak, ugyanakkor jobb lehetőséget ajánlanak 2013. január 1-jétől az új belépő pályakezdők foglalkoztatására, valamint a Start plusz, a Start extra kártyák esetében is a munkahelyvédelmi akcióterv keretében - mondta az államtitkár.

Hozzátette: az akcióterv keretében januártól pályakezdő foglalkoztatása esetén az első két évben nem kell fizetni utána a szociális hozzájárulást, míg a Start kártyával a második évben 10 százalékot kell fizetni a 27 százalék helyett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről