Javított idei bevételi előrejelzésén a Richter

Vágólapra másolva!
Kedvezőbben alakulhat a Richter 2012-es értékesítése, a menedzsment várakozása szerint 3 százalékos bővülés várható az eddig előrejelzett stagnálással szemben - derült ki a gyorsjelentést követő elemzői sajtótájékoztatón. Ennek hátterében az áll, hogy a gyógyszercég több piacán is javított bevételi tervén. Bogsch Erik vezérigazgató elmondása szerint további akvizíciókra készül a Richter.
Vágólapra másolva!

Javuló 2012-es bevételi terveket fogalmazott meg a Richter vezérigazgatója, Bogsch Erik a gyorsjelentést követő elemzői sajtótájékoztatón. A gyógyszercég menedzsmentjének meglátása szerint 3 százalékkal bővülhet euró alapon a gyógyszerek értékesítése tavalyhoz képest, míg korábban stagnálásra számítottak.

Mindez annak tudható be, hogy több piaccal kapcsolatban is javított prognózisán a menedzsment, közöttük a negyedévben is jól teljesítő Ukrajna 20, míg Oroszország 5 százalékos növekedést mutathat fel dollárban, illetve rubelben. A hazai bevételekkel kapcsolatban is javulást vár a vezetés, az eddigi 20 százalékos visszaeséssel szemben már csak 15 százalékos zsugorodással számolnak.

Forrás: [origo]

A vezérigazgató megerősítette az idei 15-16 százalékos EBIT margin várakozást. Az első kilenc hónap alapján 16,2 százalékon áll az EBIT margin. Az értékesítési és marketing költségek az árbevétel 28-29, míg a K+F költségek a 12 százalékára rúghatnak.

Bogsch Erik bízik benne, hogy az Esmya több nyugat-európai állam után Magyarországon is támogatott készítmény lesz. 2013-as bevételi prognózisát jövő év elején teszi közzé a Richter a készítménnyel kapcsolatban, melynek felfutása 3 évet igényel a menedzsment várakozásai szerint.

A Bloomberg értesülései szerint a Richter további felvásárlásokra törekszik, miután 2010 őszén a PregLemet és a Grünenthal nőgyógyászati portfólióját is akvirálta. A gyógyszercég a lépéssel kihasználná a jelenleg is épülő nyugat-európai értékesítési hálózatot.

A gyógyszercég harmadik negyedéves gyorsjelentése nem sikerült túl fényesre, ami csupán kisebb csökkenést eredményezett nyitásban. Ezt követően pedig már kisebb emelkedést tud felmutatni a Richter, amiben a kedvezőbb bevételi tervek is szerepet játszhattak.

Richter

Forrás: [origo]