Vágólapra másolva!
A republikánusok egy B tervet is készítettek arra az esetre, ha az amerikai költségvetési szakadék ügyében nem sikerült év vége előtt megegyezésre jutniuk. Ennek részletei azonban a demokraták számára nem elfogadhatóak, így arra a Szenátus biztosan nemet mondana. Aminek a piacok mégis megörültek, hogy Boehner republikánus vezető jelzése szerint a tárgyalásokat tovább folytatják és év vége előtt várhatóan le is zárják azokat.  
Vágólapra másolva!

A piaci szereplők szerint egyre közelebb kerülnek a pártok a költségvetési szakadék ügyében való megegyezéshez: a tárgyalások folyamatosan zajlanak, ami végül a megegyezés lehetőségét fogja elhozni. Ezen várakozások hatására a részvénypiac is szépen teljesít az amerikai indexek az utóbbi napokban újabb magasságokba tudtak kapaszkodni.

A republikánus vezető, John Boehner tegnap bejelentette, hogy egy B tervet is elkészítettek arra az esetre, ha nem sikerült megállapodni a költségvetési kérdésekben. Ebben továbbra is az szerepel, hogy az 1 millió dollár feletti keresetűeket sújtanák csak magasabb adókkal, amit a demokraták elfogadhatatlannak tartanak.

Éppen ezért ha a republikánus többségű Kongresszus el is fogadná ezeket a javaslatokat, a demokraták által irányított Szenátuson várhatóan nem tudnának azok átmenni. Aminek a piacok mégis megörülhettek, hogy Boehner jelzése szerint a tárgyalásokat ennek ellenére is tovább folytatják és reményei szerint még év vége előtt megegyezésre jutnak.

Az S&P 500 index alakulása pontban