Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Kiváló debütálás a kínai biztosítótól

Vágólapra másolva!
Szépen túlszárnyalta az előzetes elemzői várakozásokat és a Hang Seng Index teljesítményét is a kínai óriásbiztosító csütörtöki debütálása. Az elemzők egyöntetűleg optimisták a kínai biztosítási piacot illetően, többek között ennek köszönhető, hogy kis híján 8 százalékot ralizott a papír az első napon.
Vágólapra másolva!

3,1 milliárd dolláros IPO keretében vonult a hongkongi tőzsdére csütörtökön a People's Insurance Company of China (PICC) életbiztosítási üzletága. Az állami tulajdonban levő biztosító 7,8 százalékot ugrott az első kereskedési napon, miután ahogy várható volt, az előzetesen megjelölt 3,42-4,03 hongkongi dolláros ársáv alján, 3,48-on alakult ki a kibocsátási ár.

A vállalatvezetés optimista, Wu Yan elnök szerint a befektetők bizalma és felfokozott elvárásai eredményezték a jó debütálást. Az intézményi jegyzést követően, a lakosság érdeklődés is nagy volt, mintegy 17,5-szerese a rendelkezésre álló részvénydarabszámnak.

Nagy reményeket fűznek az elemzők is a hongkongi pénzügyi IPO-khoz, azon belül a biztosítási piachoz különösképpen. A CNBC által megkérdezett szakértők szerint az elkövetkező hónapokban meredek felfele ívelést láthatunk a részvény árfolyamában, sőt a Moody's Investors Service elemzője külön kiemeli a kínai életbiztosítási piac fényesnek ígérkező jövőjét.

Többen annyira belelkesültek a PICC tőzsdére menetele kapcsán, hogy egyenesen a hongkongi IPO-piac újraéledéséről beszélnek. Mások szerint viszont az első kereskedési nap után nagyívű ítélkezésekbe belemenni fölösleges.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről