Bővíti esztergomi üzemét a Kirchhoff autóipari vállalat

Vágólapra másolva!
Új beruházást indít a Kirchhoff Esztergomban, ahol olyan csúcstecshnológiát használnak majd, amely jelenleg csak a németországi üzemben működik. Becsléseik szerint a 11-12 millió eurós beruházással 30-60 új munkahely jöhet létre.
Vágólapra másolva!

Mintegy 11-12 millió euróra becsült beruházással tovább bővíti esztergomi üzemét a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítójának magyarországi leányvállalata, a Kirchhoff Hungária Kft. A társaság közleménye szerint márciusban újabb beruházás indul Esztergomban, ennek keretében új, világszerte is csak kevés helyen alkalmazott technológiát honosítanak meg Magyarországon, az úgynevezett meleg formázást, préselést.

Az új technológia jelenleg csak a németországi üzemben működik. Az eljárás azért jelent autóipari csúcstechnológiát, mert az autógyárak a jelenlegi kényelmi és biztonsági szint továbbfejlesztése mellett csak úgy tudnak súlyt csökkenteni, hogy a nagy szilárdságú acélból hasonló szilárdságú, de vékonyabb lemezeket készítenek.

Sólyom Szabolcs, a Kirchhoff Hungária ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy az új üzemcsarnok megépítésére vonatkozó árajánlatok, illetve engedélyek beszerzése még folyamatban van. Elmondta ugyanakkor, hogy a becsléseik szerint a 11-12 millió eurós beruházással 30-60 új munkahely jöhet létre. Az ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint a beruházás novemberre zárulhat le, addigra a gyártóberendezések is a helyükre kerülhetnek. Hozzátette: az új termékkel a jelenlegi vevőkört, közöttük a Mercedest, a Skodát, illetve a BMW-t szolgálják majd ki.

A nemzetközi Kirchhoff Automotive világszerte 12 országban több mint 7,5 ezer embert foglalkoztat. A csoport 2011. évi árbevétele 970 millió euró volt.