A Volksbanknak a neve is orosz lesz

Vágólapra másolva!
Jövő év végétől a Volksbank új orosz tulajdonosa a magyarországi bankok nevét Szberbankra változtatja. A Szberbank 2012 végéig 200 millió euró hitelt akar kihelyezni Magyarországon, főként kis- és közepes vállalkozásoknak.
Vágólapra másolva!

A Szberbank 2012 végéig összesen 200 millió euró vállalati hitelt akar kihelyezni Magyarországon - közölte Szergej Gorkov, az orosz Szberbank nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnöke csütörtökön Budapesten.

Február közepén Bécsben jelentették be, hogy az addig osztrák többségi tulajdonban lévő Volksbank kelet- és közép-európai leányvállalatai, köztük a Magyarországi Volksbank Zrt.-t tulajdonosként birtokló VBI, száz százalékban az orosz bank tulajdonába kerülnek. Szergej Gorkov elmondása szerint a jövő év végétől a Volksbank név helyett Magyarországon is a Szberbank nevet használják majd.

Az alelnök a csütörtöki tájékoztatón a Szberbank és a Volksbank közép-európai stratégiája kapcsán kiemelte: a közép- és kelet-európai országokban, köztük Magyarországon is a kis- és közepes vállalkozások pénzellátására fókuszálnak, és úgynevezett "hidakat" építenek ki a magyar és orosz cégek, illetve a FÁK-országok vállalatai közötti együttműködésben. A lakossági szektort is fejleszteni akarják, főleg az új technológiákra és az online megoldásokra koncentrálnak, de a stratégiát csak ősszel véglegesítik.

A Volksbank International összesen kilenc országban van jelen a térségben, az adásvétel egyedül a romániai leánybankra nem vonatkozott. A VBI vételára 505 millió euró volt.