Bedőlt az új országos magyar bolthálózat

Reál üzlet Pécsett, a Nagy Imre úton, amely 2012 januárjától az Arzenál Élelmiszer néven alakuló új magyar üzletlánchoz tartozik majd
Vágólapra másolva!
Bedőlt az Arzenál bolthálózat terve, hogy saját országos hálózatot indítson. Néhány boltot bezárnak a céget végelszámolják, de a márka és a hálózat "jelentős része" tovább él - közölte hétfő reggel a cég.
Vágólapra másolva!

Nem tudta sikeresen beindítani saját országos üzlethálózatát, ezért tulajdonosa vég-elszámolását kezdeményezi az Arzenál üzletlánc. Az Arzenál márka és a boltok "je-lentős része" azonban megmarad - áll a cég hétfő reggeli közleményében. "A lakossági vásárlóerő csökkenése és a bolthálózat növelésének költségei miatt az üzleti tervek nem teljesültek, ami oda vezetett, hogy a pénzügyi befektető, a Montan Kft. június elején kilépett az Arzenál Kereskedelmi Kft- tulajdonló V-Contact Kft-ből" - írja a cég. Ezzel egy időben a Montan megvásárolta a pécsi székhelyű, önálló me-nedzsmenttel vezetett Arzenál-Régió Kft-t. "Az Arzenál-Régió az Arzenállal ellentét-ben megerősödve került ki a Reálból történő kiválásból, nemcsak megtartotta, de jelentősen növelni is tudta vevőit és forgalmát" - állítja a cég.

Az Arzenál tavaly decemberben jelentette be, hogy kivállik a Reál-csoportból, és országos hálózatot. A hálózat szabadabb árazási feltételeket akart kiharcolni magának ezért döntött úgy, hogy kilép az összefogásból és saját bolthálózatával és nagykereskedelmi központjaival önálló lesz. A főként az ország közepén és déli részén jelen lévő, hatvan saját bolttal és kétszáznegyven franchise-partnerrel rendelkező Arzenál ezzel rögvest az ország negyedik legnagyobb magyar kézben lévő élelmiszerlánca lett a CBA, a Coop és a Reál után.

Az Arzenál-csoport közvetlenül 900 főt foglalkoztatott, Pécsett és Budapesten összesen 25 ezer négyzetméteres logisztikai bázissal rendelkezik.