Történelmi csúcson a Google

Vágólapra másolva!
Soha nem látott magasságokba emelkedett tegnap a Google, a cég papírjai 2.1 százalékos növekedés után 749.38 dolláron fejezték be New Yorkban a kereskedést. Napközben a részvények 750 dollár felett is jártak.
Vágólapra másolva!

A cég 2004-es tőzsdei kibocsátása óta ez az érték rekordszintnek számít, idén már 16 százalékot erősödött a papír. Az emelkedés mögött valószínűleg az állhat, hogy a befektetők szerint a cég a hirdetési piac növekedéséből profitálhat, ideértve a keresőmarketing, a mobilhirdetések és az úgynevezett display eszközök piacát. A Google év végére várhatóan a display piac vezetőjévé válik, ami 39%-os profitnövekedést eredményezhet, ezzel megfosztva a Facebookot piacvezető pozíciójától.

Eric Schmidt elnök tegnap azt nyilatkozta, hogy elindítják a Nexus 7 táblapc-k értékesítését Japánban. Az Android operációs rendszer hihetetlen szárnyalása valószínűleg további muníciót ad a tablet értékesítési számainak növekedéséhez. Ezt alátámasztja, hogy Japánban az okostelefont használók 75 százaléka használja az Androidot vásárlásaihoz, valamint, hogy mára közel 500 millió Android felhasználó van szerte a világon.

A Brian Wieser, a Pivotal Research Group elemzője a Bloombergnek azt mondja, hogy a növekedést valószínűleg nem állíthatja meg a kedvezőtlen makrogazdasági környezet sem, ami pozitív kilátásokat ad a befektetőknek.

Google (Nasdaq)