Gyorsjelentés előtt öntik az Egist

Vágólapra másolva!
Szeptember óta nem látott mélységbe zuhant vissza a mai kereskedés során az Egis. A részvény 2,7 százalékos mínuszban van a ma esti gyorsjelentés előtt, ráadásul az elmúlt 30 napos átlagforgalmának a háromszorosa cserélt eddig gazdát a parketten
Vágólapra másolva!

Kora délután komoly eladói nyomás bontakozott ki az Egis piacán, a részvény jelenleg 2,7 százalékos mínuszban mozog, ráadásul a társaság ma teszi közzé előző negyedéves gyorsjelentését is. Tovább rontja a helyzetet az is, hogy a forgalom sem elhanyagolható, már több mint 500 millió forintnyi papír cserélt gazdát, miközben az elmúlt harminc nap átlaga csupán 150 millió forint körül alakult.

Mint arról múlt héten beszámoltunk, vélhetően nem tudja hozni az üzleti évre tervezett árbevétel és profittervet a kisebbik hazai gyógyszergyártónk. A KBC Securities elemzése mutatott rá arra, hogy a szeptember végén záródó pénzügyi évben az Egis bruttó árrése 54 szzázalékra (az értékesítés közvetlen költségei után megmaradt profit aránya a bevételhez képest) zsugorodhat az előző negyedévekben elért 58,5-59,3 százalék után. Az üzemi eredmény marzsa pedig 9,2 százalék lehet. Továbbá a magyar és a lengyel piacokon az értékesítés kétszámjegyű mértékben eshet vissza a szabályozói környezet kedvezőtlen változása miatt.

Egis

Egis