Matolcsy szövetségese lett a pénzügyi biztos

Vágólapra másolva!
A devizahitelek hozták össze Matolcsy Györgyöt és Doubravszky Györgyöt, most a miniszter a pénzügyi jogok biztosának nevezte ki a Hiteltársulás nevű szervezet volt vezetőjét. A szervezet a kormány segítségével egy webbank összehozásán dolgozik.
Vágólapra másolva!

Doubravszky Györgyöt nevezte ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a pénzügyi jogok biztosának, ez a hivatal az idén jött létre.

A pénzügyi jogok biztosának a klasszikus biztosi feladatokon - mint például a jogi segítségnyújtáson, tanácsadáson - túl, fontos küldetése lesz a pénzügyi kultúra fejlesztésében, a fogyasztókat segítő pénzügyi ismeretek terjesztésében - írta az NGM.

A pénzügyi kultúra fejlesztése érdekében Doubravszky György együttműködik majd az iskolákkal, hogy a diákok megtanulhassák a pénzügyi rendszer és a pénzügyi termékek működését.

Doubravszky korábban a Hiteltársulás nevű szervezetben tevékenykedett, amely többek között a hitelfelvevőket kapcsolja össze arra az ötletre építve, hogy versenyezzenek a bankok az ügyfelekért. A több hiteligénylő ugyanis kedvezőbb pozícióból tárgyalhat - állították. A szervezet a devizahitelesek érdekvédelmét is felvállalta. Ez például abból állt, hogy a végtörlesztésnél a bankoknál kopogtattak azért, hogy 7,5 százalékos kamat mellett kapjanak a devizahitelesek forinthitelt, feltéve, hogy minden megtakarításukat a bankhoz viszik.

A szervezet az NGM-ben már korábban is nyert pozíciót, a kormány ugyanis felkarolta a Hiteltársulás webbankos ötletét. A cégbíróságon már bejegyezték a Webbank Tőketársaság Zrt.-t, ehhez azonban az államnak még 1,5 milliárd forintot hozzá kéne tennie.

Doubravszky a Bagolyvár Könyvkiadó ügyvezetője is. A kiadó a hálózatos, többszintű értékesítés (MLM) híveinek szóló könyveket ad ki, amilyen például a Gazdag papa, szegény papa.