Vágólapra másolva!
A tavalyinál jóval nagyobb területen vetettek idén dinnyét, a cél, hogy Magyarország visszaszerezze dinnyenagyhatalmi pozícióját. A kormány egy éve az árak egyeztetésétől sem riadt vissza, és most is tárgyalna.
Vágólapra másolva!

Idén is tárgyalóasztalhoz ülteti a dinnyepiac szereplőit a vidékfejlesztési tárca, hogy a termelők ne kényszerüljenek veszteséggel értékesíteni az árujukat - írja a szerdai Magyar Nemzet.

A lap szerint július 4-én ülnek le a tárca képviselői a Magyarországi Dinnyetermelők Szövetségével, a FruitVeb Hungary szakmaközi szervezettel, a nagy áruházláncokkal és a kereskedők képviselőivel.

Tavaly Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkára többször is elismerte, hogy a termelők érdekében egyeztették az áruházakkal az árakat. A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatot indított, de végül az derült ki, hogy a GVH számára a dinnyekartell nem kartell.

Tavaly 5000 hektáron 3000 regisztrált termelő állított elő dinnyét, 500 hektárral nagyobb területen, mint 2011-ben. Idén nagyjából 5600 hektáron vethettek - mondta a lapnak Mártonffy Béla, a FruitVeb elnöke.