Behódolt a nagytulajdonos, megemeli a felvásárlási árat

Vágólapra másolva!
Részvényenként 13,65 dollárról 13,75 dollárra emeli Michael Dell és a Silver Lake kockázati tőketársaság a számítógépgyártó Dellre vonatkozó felvásárlási ajánlatot. Ha befektetők ezt elfogadják, akkor ki is vezethetik majd a piacról a papírt. A bejelentést nem fogadta jól a papír, 1 százalékot meghaladó mínuszban forog a részvény.
Vágólapra másolva!

Megemelte Michael Dell és a Silver Lake kockázati tőketársaság a Dell részvényeire vonatkozó felvásárlási ajánlatot, bár nem túlozták el túlságosan az összeget: részvényenként 13,65 dollárról 13,75 dollárra nőtt az ajánlott összeg. A befektetők tulajdonképpen 150 millió dollárral növelték meg a 24,4 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot.

Az új ajánlattal együtt viszont a módosítani szeretnének a szavazási metóduson, abban reménykedve, hogy így meglesz a kellő számú támogató. Azt szeretnék elérni, ha a szavazók többségének beleegyezése elég lenne ahhoz, hogy jóváhagyják a tranzakciót. Michael Dell és a hozzá tartozó cégek a Dell 16 százalékát birtokolják, a javaslat szerint így elég lenne a 42 százalékos támogatottságot elérni az ügylet teljesítéséhez. A szavazást érintő módosítás még, hogy azok akik nem szavaznak, nem számítják majd bele az összes szavazat közé, tehát, akinek nem tetszik az ajánlat, annak jeleznie kell.

Elméletileg ma kellett volna szavazni a korábbi ajánlatról, de augusztus 2-re módosítják a dátumot, hogy az új feltételeket átgondolják a befektetők.

Michael Dell és a Silver Lake azért emelte meg az ajánlatot, mert több nagybefektető, köztük a második legnagyobb Dell tulajdonos, Carl Icahn is ellenezte a felvásárlást, mivel szerinte nem adnak megfelelő árat a cégért. A számítógépgyártó menedzsmentjét a múlt héten Icahn pedig rendkívül rossznak nevezte.

A vállalatért folytatott csata minden bizonnyal folytatódik majd a szavazásig, és mindben bizonnyal jönnek még érdekes nyilatkozatok. A részvény 1 százalékos mínuszban jár, amiben szerepe lehet annak, hogy a Dell speciális bizottsága (akik eldöntik, melyik ajánlat a legjobb) szerint legalább 14 dolláros ajánlatnak kellene érkeznie.

Dell napi grafikon (Nasdaq)

forrás: Investor.hu