Triplázott a luxuscég, és még nincs vége

Vágólapra másolva!
Kiváló negyedéves gyorsjelentést tett közzé a Michael Kors luxusipari cég, a bevételek és a nyereség is jelentősen meghaladta az elemzői várakozásokat, a növekedés vitorlájából pedig egyelőre nem sikerült kifogni a szelet, továbbra is masszív bővülés látható a főbb piacokon.
Vágólapra másolva!

Idei egyik legjobb teljesítményét nyújtotta tegnap nyitáskor a részvénypiacon a Michael Kors Holdings, a luxuskarórákat, táskákat, valamint cipőket is gyártó vállalat árfolyama ugyanis 3,2 százalékos emelkedést mutatott be a kedvező gyorsjelentés hatására. A vállalat ugyanis valamennyi főbb eredménysoron sikeresen haladta meg nem csak az elemzői várakozásokat, hanem az egy évvel korábbi adatokat is.

Forrás: Investor.hu

Ami talán leginkább a vállalat erejét jelzi, hogy a legalább 1 éve nyitva lévő üzletek forgalma 27,3 százalékkal bővült, ami nagyon erősnek tekinthető ebben a szektorban még annak ellenére is, hogy az elmúlt negyedévekben ennél valamelyest magasabb ütemet ért el a táraság. Ahogyan John Idol, a cég vezérigazgatója is fogalmazott, a mostani negyedéves teljesítmény is jól jelzi, hogy a Michael Kors termékei iránt hatalmas kereslet mutatkozik.

Forrás: Investor.hu

Ezzel együtt viszont a jelentésből az is kiderül, hogy a Michael Kors termékei iránt Európában is hatalmas a kereslet, mivel jóval nagyobb növekedést tud elérni a régióban, mint Észak-Amerikában. Ezzel együtt persze tény, hogy az értékesítés árbevételének még mindig 86 százaléka származik Észak-Amerikából, de ha esetleg itt markánsabb lassulás kezdődne, még akkor is ott lenne az európai piac, ahol továbbra is jelentős bővülést érhetne el a luxusipari óriás.

Forrás: Investor.hu

A kiváló növekedés pedig egyelőre a 2011-es tőzsdei debütálás óta jelentősen feltornázta a luxusiparban tevékenykedő Michael Kors árfolyamát, és egyelőre úgy tűnik, hogy a részvény valósággal megállíthatatlan. Alig több mint 18 hónap alatt ugyanis megháromszorozta értékét a vállalat, nem is meglepő, ha a tulajdonosok további részvényeladásokat terveznek. A cég ráadásul a közelmúltban végrehajtott IPO-k közül is az egyik legsikeresebb, elég példaként a Facebookra gondolni, akinek több mint egy évre volt ahhoz szüksége, hogy a nyilvános részvénykibocsátás során használt árfolyamra kerüljön vissza.

A Michael Kors heti árfolyama (NYSE)

Forrás: Investor.hu