Nincs, ami megállítsa a Teslát

Vágólapra másolva!
Újabb történelmi csúcsot állított fel a Tesla Motors a csütörtöki kereskedés alatt. A vállalat asofőr nélküli autó gyártását tervezi, ráadásul a Twitteren már elkezdett lelkes mérnököket keresni a Tesla vezérigazgatója. Érkezett továbbá egy pozitív elemzői vélemény is, a Deutsche Bank 160 dollárról 200 dollárra emelte a részvényre vonatkozó célárát. 
Vágólapra másolva!

Nyakló nélkül száguld a Tesla Motors, annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben óvatosságra intő jelek jelentek meg a részvény grafikonján. A papír a csütörtöki kereskedés során új történelmi csúcsot ütött, ráadásul hatalmas forgalom mellett tudott ralizni a Tesla Motors.

Tesla Motors napi grafikon (Nasdaq) Forrás: Investor.hu

A vállalat vezérigazgatója, Elon Musk a Bloombergnek még májusban elmondta, hogy dolgoznak a sofőr nélküli autón. Így a cég óhatatlanul a Google konkurenciájává válik, akivel szemben az az egyik előnye, hogy a Google a próbálkozásai ellenére még nem talált gyártót, akivel közösen tudna dolgozni.

Musk tegnap Twitteren adott fel hirdetést, amiben olyan mérnököket keresnek, akik szívesen benne lennének az „autópilóta” fejlesztésben.

A Teslát érintő másik hír, hogy a Deutsche Bank elemzője 160 dollárról 200 dollárra emelte a részvény célárát. Az elemző szerint a társaság túl fogja teljesíteni a harmadik negyedévben az árrésre vonatkozó várakozásokat, továbbá növekvő termelést és erős keresletet vár az autók iránt. Természetesen a szakembernél vételen maradt a Tesla Motors, bár a jelenlegi szintekről már csak 12 százalékos emelkedési potenciállal kecsegtet a papír.

Forrás: Investor.hu