Újabb megrendelést kapott a Rába

Vágólapra másolva!
Öt darab csuklós busz szállítására szerzett jogot a Rába a Tüke Busz Zrt. tenderének megnyerésével. A Volánbusz tenderen elért sikerekkel együtt így a Rába összesen 66 autóbusz szállítását kezdi majd meg 2014. tavasztól. A mostani bejelentés bár pozitívan értékelhető, a kis volumen miatt nem mondható igazán nagy jelentőségűnek. 
Vágólapra másolva!

A mostani 5 darabos megrendelés bár nem jelentős, az eddig összesen elnyert 66 buszos mennyiség már igenis számítani fog a Rába jövő éves eredményszámaiban. A Volvo-val partnerségben végzett buszgyártás ráadásul további potenciállal kecsegtet, a vállalat ugyanis éves szinten 200-300 darabos piaci jelenlétet szeretne elérni. Az eddigi lendület a piaci szereplőknek a célok elérhetőségébe vetett hitét erősítheti, ami a részvények árfolyamának emelkedésében csapódhat le (ahogy azt az elmúlt hetekben is láthattuk).

Októberben az együttműködés újabb mérföldkövére kerül majd sor, a Rába és a Volvo áttekintik ugyanis, hogy az ellentételezési program keretében - a Volvo a buszokhoz szükséges importbeszerzések teljes értékét hazai termékek vásárlásával kompenzálja - mely Rába termékcsoportok és kapacitások lesznek érintettek.

A hazai gépgyártó korábban éves szinten 15-20 milliárd forintos új piaci lehetőségről beszélt, ami igen jelentős összegnek számít a 42 milliárd forintos csoportszintű bevételhez képest.

A Rába árfolyama (Ft)

Forrás: [origo]