30 millió dolláros bírság a Citinek

Vágólapra másolva!
30 millió dollárra büntette a Citigroupot Massachusetts állam, mert a bankház egyik elemzője bizalmas információkat szivárogtatott ki több intézményi befektetőnek.
Vágólapra másolva!

30 millió dollárra bírságolta a Citigroupot Massachusetts állam, mert egyik elemzője bizalmas információkat szivárogtatott ki több hedge fundnak és más intézményi befektetőknek, írja a CNBC.

Még tavaly decemberben adott ki idő előtt nem nyilvános információkat a Citi egyik elemzője, Kevin Chang több intézménynek, az iPhone alkatrészeket gyártó tajvani Hon Hai cégről, mondta el William Galvin államtitkár.

Hon Hai árfolyam (Tajvan) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Chang tavaly december 14-én publikálta elemzését, amelyben ugyanazok a számok szerepeltek, amit korábban már kiszivárogtatott. Egyébként a Hon Hai cég árfolyama komoly zuhanást produkált aznap, ebből pedig akár profitálhattak is az érintett intézmények.

A hírre nem reagált igazából a Citigroup árfolyama bár 0,4 százalékos mínuszban áll, ezzel azonban nem lóg ki a sorból, ugyanis a vezető amerikai indexek 0,5-0,7 százalékos csökkenésben állnak.

Citigroup árfolyam (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu