Közel egymilliárdos fejlesztés egy záhonyi logisztikai cégnél

Vágólapra másolva!
Közel egymilliárdból építettek új raktárhelyiséget az áruátrakással, raktározással csomagolással és szállítmányozással foglalkozó, záhonyi Transit Speed Kft. mándoki telephelyén.
Vágólapra másolva!

Kállainé Szeles Bernadett, a Transit Group Logisztikai Központ Cégcsoporthoz tartozó társaság főkönyvelője elmondta: a csaknem 980 millió forint összegű beruházáshoz a Záhonyi Gazdaságfejlesztési Övezetben működő vállalkozás közel 490 millió forint összegű uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán.

A projekt részeként több mint 10 ezer négyzetméter alapterületű acélvázas raktárat építettek, amely részben hőszigetelt, és rakodórámpa kapcsolódik hozzá. Emellett bővítették a telephely széles és normál nyomtávolságú vasúti iparvágányát. A raktár egyik oldalán a FÁK-országokban használatos két széles, míg a másikon két normál vágány épült, amely természetesen kapcsolódik a közforgalmú MÁV-hálózathoz.

A logisztikai szolgáltatás bővítéséhez 14 korszerű rakodógépet vásároltak és állítottak munkába, így a korábbiaktól nagyobb mennyiségű áru átrakására van lehetőség.

A beruházással a kft. 40 vagonnyi áru egy időben történő fogadására és tárolására növelte kapacitását. Az új raktár por- és fagymentes része a cég várakozásai szerint versenyelőnyt biztosít számára a térségben működő többi vállalkozással szemben.

A cég jelenleg 27 embert foglalkoztat.