Közlekedés-fejlesztés Nyugat-Magyarországon

Vágólapra másolva!
Gyalogos felüljárót lifttel, vasútállomás melletti parkolókat és kerékpártárolókat adtak át a GYSEV által üzemeltetett Szombathely-Szentgotthárd vasútvonalon, tájékoztat az MTI.
Vágólapra másolva!

Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára köszöntőjében kiemelte, hogy a GYSEV Zrt. néhány napon belül a második jelentős fejlesztéséről adott számot. Emlékeztetett, hogy a vasúttársaság a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasútvonal 50 milliárd forintos fejlesztésének részeként, a 116 kilométernyi vasúti pálya felújítása mellett december elején állította forgalomba négy új motorvonatát is, amelyekkel az utazóközönséget a korábbinál is magasabb színvonalon képes kiszolgálni.

Kövesdi Szilárd, a GYSEV vezérigazgatója bejelentette: a december 15-i menetrendváltástól kezdve ezen a vasútvonalon fog közlekedni majd az első két FLIRT motorvonat, márciusban pedig újabb kettőt állítanak szolgálatba, jövő év végéig pedig további hat közlekedtetését kezdik meg a GYSEV vonalain. A vezérigazgató hangsúlyozta: az utazók kényelmét tartották szem előtt, a vasúti és közúti közlekedés összehangolását, és most, hála az intermodalitást szolgáló fejlesztéseknek, a menetidő jelentős rövidülésének, a Szombathely-Szentgotthárd vonalon 6,6 százalékkal utaznak többen, mint egy évvel korábban.

A most záruló, a Széchenyi Terven támogatást nyert projekt keretében 10 településen 192 gépjárműparkoló, 792 kerékpártároló létesült, a projekt legjelentősebb elemeként pedig szerdán a körmendi vasútállomás szomszédságában átadták azt a gyalogos vasúti felüljárót is, amely a sínek fölött átívelve a város két, eddig nehezen megközelíthető részét köti össze egymással. Az új gyalogos felüljáró megkapta ugyan a használatba vételi engedélyt, átadták a forgalomnak, de egyik részén tavaszig még folytatódnak építési munkálatok. A felüljárót az ideépített liftnek köszönhetően mozgássérültek is használhatják.