Lendületben az amerikai biztosítók

Vágólapra másolva!
Rendkívül fontos szinteknél találhatóak az amerikai biztosító cégek részvényei. A Hartford Financial Services egy nagyobb menetelés után már ötéves csúcsánál mozog, és a technikai kép alapján jó esély lehet a további emelkedésre. Az Unum Group szintén többéves csúcsokat ostromol, és erőt gyűjthet, mielőtt folytatja útját északnak.
Vágólapra másolva!

HARTFORD FINANCIAL SERVICES: Lehet benne kakaó

Tekintélyes emelkedést produkál tavaly ősz óta a Hartford Financial árfolyama. Az amerikai biztosító részvényei a rövid távú emelkedő trendvonal fölött, ötéves csúcson mozognak, és jelenleg a 36 eurós ellenállással birkóznak. Ha sikerülne legyűrni ezt a szintet, a lendület 41 dollárig is elrepíthetné az árfolyamot, ahol a 123-as Fibonacci szint állíthatja meg első körben az emelkedést.

További pozitívum, hogy a részvényt kedvező kockázat/hozam aránnyal lehet kereskedni, mivel ha sikerülne elhagyni a 36 dollár körüli ellenállást, az első célár a konzervatívabb befektetők számára a már említett 41 dolláros szint lehet. A veszteségvágó megbízást pedig az emelkedő trendvonal, azaz a 33 dolláros szint közelébe lehet érdemes elhelyezni. A technikai kép akkor romlana igazán, ha az 50 napos mozgóátlag és az emelkedő trendvonal alá becsúszna az árfolyam.

Óvatosságra int viszont, hogy az MACD novemberben eladási jelzést adott.

Hartford Financial Services napi grafikon (NYSE) Forrás: [origo]

Hallgassa meg befektetési klubunkon, mibe fektetnek a profik év végén!

Időpont: 2013. december 16., 17:30

A rendezvény INGYENES

A heti grafikon szerint, ha a 36 dolláros szintet sikerülne maga mögött hagynia, akkor 53 dollárig is eljuthat az árfolyam, mivel ott húzódik az első jelentősebb ellenállás. Ez 45 százalékos ralit jelentene. Abban a magasságban az 55 dollár körüli ellenállás, és a lélektani 60 dolláros szint állhatná útját a részvénynek.

Ha viszont lefelé indulna meg az árfolyam, az emelkedő trendvonal, és az 50 hetes mozgóátlag állíthatná meg az esést. Ha ezek nem bizonyulnának megfelelő támasznak, a 200 hetes mozgóátlag foghatja meg a mélyrepülést.

Hartford Financial Services heti grafikon (NYSE) Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

UNUM Group : Erőt gyűjt a további meneteléshez

Fontos szintnél található az Unum Group árfolyama is, mely egyelőre erőt gyűjthet a további meneteléshez. A részvény a 15 éves csúcsánál mocorog, ahonnan egyelőre nem tudott eltávolodni. A papír gyönyörűen pattant fel a rövid távú emelkedő trendvonalról, és ha sikerülne újból lendületbe jönnie, első körben a 37 dollár körüli, 123-as Fibonacci szintig emelkedhetne.

Jó jel, hogy a részvény nem szakadt el a 15 éves csúcsától, és nem esett vissza a 100-as Fibonacci szint alá. Ha mégis lefelé indulna el a részvény, először az emelkedő trendvonal segíthetne megállítani az esést. Később pedig a 30 dolláros szint, majd az 50 hetes mozgóátlag nyújthat támaszt a részvénynek.

Unum Group heti grafikon (NYSE) Forrás: [origo]