Őrült tempót diktált a Nokia! Hogyan tovább?

Vágólapra másolva!
Fél év alatt mintegy 150 százalékos emelkedést produkált a Nokia árfolyama, amely ma egy újabb lökést kapott az előzetes negyedik negyedéves jelentés közzétételét követően. Bár igen impozáns a közelmúltbeli teljesítmény, egyáltalán nem biztos, hogy a jövő is hasonló erőtől kicsattanó teljesítményt rejt. Egy masszív akadály ugyanis a Nokia útját állhatja.
Vágólapra másolva!

Több 150 százalékot emelkedett az elmúlt fél évben a finn Nokia részvényé az 1,3 euró körüli mélypont óta a mai csúcsponthoz képest. A délutáni kereskedés során újabb löketett kapott a papír, miután a várakozásokat vaskosan meghaladó negyedik negyedéves eredményeket szellőztetett meg, igaz, azóta már korrigálta a kurzus a közel 20 százalékos ugrást.

Az emelkedés fenntartása nem ígérkezik könnyű feladatnak, ugyanis a 3,45 eurós közelében masszív ellenállása húzódik a Nokiának. Ez a szint korábban 2011 augusztusa és 2012 áprilisa között komoly támaszként funkcionált, így várhatóan a hegymenet során is komoly akadályt képezhet. Sikeres áttörés esetén pedig akár 5 euró fölé is emelkedhet az árfolyam.

Ha mégsem sikerülne legyűrni a masszív ellenállást, akkor támaszokra első körben a nevezetes mozgóátlagok közelében lelhetünk. Egyelőre azonban az RSI és az MACD indikátor emelkedő trendje is a hegymenetet erősítik, sőt, ezt erősíti a nemrégiben kirajzolódó aranykereszt jelzés is a grafikonon.

Nokia (Nasdaq OMX Helsinki)

Forrás: [origo]