Szebbnek látja a MOL-t a Raiffeisen

Vágólapra másolva!
A korábbi tartásról vételre javította a MOL papírjaira megfogalmazott ajánlását a Raiffeisen. Az elemző a lépéssel párhuzamosan a korábbi 19 600 forintos célárfolyamát 20 500 forintra emelte. Nemcsak a Raiffeisen fogalmazott meg véleményt a MOL-lal kapcsolatban, a Nomura anyagában azonban tartást javasol 17 500 forintos célárfolyam mellett.
Vágólapra másolva!

Miközben a Nomura már jó ideje nem változtatott a MOL papírjaival kapcsolatos semleges véleményén, a Raiffeisen optimistább álláspontra helyezkedett. Amellett ugyanis, hogy a célárfolyamukat a 20 000 forintos szint fölé emelték, a papírokra vonatkozó ajánlásukon is javítottak. Mivel a MOL árfolyama már jóval elmarad az általuk kívánatosnak tartott szintektől, értelemszerűen az olajrészvények vásárlására buzdítanak.

Összességében egyébként nem csak a Raiffeisen taksálja többre a MOL részvényeit, az elemzői célárfolyamok átlaga is meghaladja a jelenlegi árszinteket. Fontos azonban azt is látni, hogy az elemzői kar az utóbbi időszakban mintha követő módban lett volna a MOL piacán, hiszen az olajpapír árfolyamának lemorzsolódását csak lekövették a célárak lefaragásai.