Korlátlan mobilozás egy életre? Jól hangzik!

Vágólapra másolva!
Nem egy hétköznapi ötlettel állt elő az amerikai Sprint mobilszolgáltató az ügyfélszerzés reményében. A társaság egyedülálló módon egy életre szeretné lekötni ügyfeleit, mégpedig korlátlan mobilozást nyújtó szolgáltatása révén. A Sprint garanciát vállal, hogy egy fix havidíj fejében előfizetői korlátlan beszélgetéshez, SMS-ezéshez és adatforgalomhoz jussanak életük végéig. Ráadásul az árra sem lehet panasz, hiszen a legolcsóbbnak számít a hasonló szolgáltatások körében.
Vágólapra másolva!

Nem mindennapi ötlettel állt elő a héten az amerikai Sprint mobilszolgáltató az eredményesebb ügyfélszerzés érdekében. A társaság ugyanis egyedülálló módon ígéretet vállalt, hogy életre szóló szerződés keretében kínálja a korlátlan szolgáltatásokat tartalmazó díjcsomagját. Ennek keretében a Sprint garanciát vállal, hogy az ügyfél élete végéig egy havi fix díj fejében korlátlanul beszélhet, SMS-ezhet, ráadásul adatforgalmának is csak a csillagos ég szabhat határt.

A Sprint újonnan bevezetett szolgáltatása jól elkülönül versenytársai korlátlan szolgáltatásaitól. Egyrészt a korlátlan itt ténylegesen is határtalan adatforgalmat jelent csomagjában, míg a társak 2-3 GB-ban maximalizálták ezt. Ráadásul ennek ellenére nem is tűnik vészesen drágának a Sprint szolgáltatása, 80 dolláros fix havidíjával a legolcsóbb szolgáltatónak számít, több mint 10 százalékkal kedvezőbb árat kínálva, mint a többi nagyágyú.

Forrás: Origo

A Sprint nem titkolja, hogy újításával az AT&T és a Verizon ügyfeleit is meg kívánják környékezni, amivel csökkenhet a különbség a szolgáltatók között a piaci részesedés terén. Az agresszív árazás és ügyfélszerzési politika egyébként az új nagytulajdonos, a SoftBank érkezésével köthető egybe, ugyanis a japán telekommunikációs vállalat hazai piacán is gyakran nyúl hasonló megoldásokhoz.

Forrás: Origo

Hatalmas átalakulások

A Sprint az elmúlt napokban igen nagy változásokon ment keresztül, miután olyan két olyan felvásárlási csata is lezárult, amiben érintett volt a cég. Az egyikben éppen maga a Sprint volt a célpont, részvényesei végül úgy döntöttek, hogy a japán SoftBank 21,6 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát fogadják el, aki így 78 százalékos tulajdonos lett. A másik csatában már felvásárlóként volt jelen a telekomcég, végül győztesként távozott, és bekebelezte a Clearwire-t. A tranzakciók a héten le is zajlottak, ráadásul e korábbi Sprint Nextel nevet is lecserélte a cég.

Az elemzők is pozitívan vélekednek az újonnan létrejött cégről. A Deutsche Bank elemzője például legfrissebb elemzésében vételre ajánlja a Sprint részvényét 8 dolláros célárfolyam mellett. Véleménye szerint hatalmas potenciál mutatkozik a telekompapírban, egyrészt nagyobb sávszélességgel rendelkezik az LTE technológiához szükséges frekvenciatartományokban, mint főbb versenytársai együttvéve, továbbá az EBITDA növekedése is többszöröse lehet, mint a többi telekomcégé.

A Sprint árfolyama a héten (NYSE)

Forrás: Origo