Csúcson pörögnek a médiasztárok részvényei

Vágólapra másolva!
Az év második felében sem lankadt a nagy tengerentúli szórakoztatóipari cégek formája. Részvényeik árfolyama továbbra is történelmi csúcsuk közelében tartózkodik, sőt egy kedvező impulzus esetén akár újabb rekordokat is felállíthatnak a közeljövőben.Augusztusban közelebbről is megismerkedhetnek ügyfeleink a New York Stock Exchange parkettjével, ugyanis legújabb akciónk keretében rendkívül kedvező díjak mellett lehet kereskedni amerikai részvényekkel!
Vágólapra másolva!

Walt Disney: Rövidesen eldől a sorsa

Egy hónap elteltével ismét megpróbálkozik megdönteni a még májusban felállított történelmi csúcsát a Walt Disney. Rövidesen pont is kerülhet az ügy végére, ugyanis az árfolyamnak egyre kisebb tere van a mozgásra az emelkedő háromszögben.

Rendkívül pozitív jelzés lenne a 67,6 dolláros csúcsszint áttörése, ebben az esetben akár 75,5 dollárig is eljuthat a Walt Disney, amit a 138,2-es Fibonacci-vonal jelölt ki. A tegnapi késő esti gyorsjelentéssel azonban nem sikerült lenyűgözni a befektetőket, aminek eredményeképpen az árfolyam a háromszög alakzat alsó száráig korrigált vissza.

Akkor lenne nagy a baj, ha a 64,5 dollárnál lévő dupla támasz nem tartaná meg az árfolyamot. Ebben az esetben a 200 napos mozgóátlagig is visszacsúszhat az árfolyam, igaz előtte a 76,4-es Fibonacci-vonal is megállíthatja a lejtmenetet 62,78 dollár közelében.

Walt Disney árfolyama (NYSE)

Forrás: Origo

21ST Century Fox : Többször is megdőlt a rekord

Továbbra is bomba formában található a 21st Century Fox részvénye, amely az elmúlt hónapban többször is új történelmi csúcsot állított fel. Ennek bekövetkeztére pedig július 3-i Vonalzó hírlevelünkben (Kasszasiker lehet a filmstúdió részvényéből) is felhívtuk a figyelmet. A cég egyébként nemrégiben vált ki a News Corp. társaságból, ezzel maga mögött hagyva a nyomtatott sajtó üzletágat.

Jelenleg a már egy éve tartó emelkedő trendcsatorna teteje bizonyul az elsődleges ellenállásnak, amin ha sikerülne túljutnia az árfolyamnak, akkor akár a 36 dolláros szintet is megközelíthetné. Ezt a csatornamagasság eltolásából határoztuk meg.

Ellenkező esetben ismét a csatornaaljat látogathatja meg a Fox részvénye, ezt a szintet azonban az 50 napos mozgóátlag is erősíti, így letörése igen kellemetlen jelzés lenne. Nem hagyható figyelmen kívül, hogy a vállalat ma piaczárást követően teszi közzé negyedéves gyorsjelentését, ami döntő jelentőségű lehet a jövőt illetően.

21ST Century Fox árfolyama (Nasdaq)

Forrás: Origo

Mik azok a mozgóátlagok?

A mozgóátlagok a technikai elemzés eszköztárának kedvelt elemei. Három fajtáját különböztetjük meg, köztük az egyszerű, az exponenciális és a súlyozott mozgóátlagot. Az egyszerű mozgóátlag számítása a legkönnyebb, hiszen ebben az esetben a rendelkezésre álló kereskedési adatok közül mindig a legutolsókat átlagoljuk. Ennél fogva a mozgóátlag a piaci folyamatokat lesimítva fogja követni, melynek előnye, hogy az éles kiugrásoktól megtisztítja a grafikont, viszont adott esetben a piaci fordulókra csak időben csak késve reagál.

Az egyszerű mozgóátlagok két legelterjedtebb típusa az ötven és kétszáz napos mozgóátlag. Az ötven napos a legutolsó ötven nap, a kétszáz napos pedig a legutolsó 200 nap árfolyamadatainak átlagát mutatja. Ahogy haladunk előre az időben, úgy természetesen a mozgóátlag értéke is folyamatosan változik.

A technikai elemzésben a mozgóátlagok akkor adnak vételi jelzést, ha a rövidebb távú alulról metszi a hosszabb távú mozgóátlagot. Eladási jelzés pedig ebből kiindulva akkor érkezik, ha a rövidebb mozgóátlag felülről metszi a hosszabbat. A szakirodalomban azt a formációt, amikor az ötven napos mozgóátlag alulról metszi a kétszáz naposat, Golden Cross-nak (aranykeresztnek), amikor az ötven napos mozgóátlag felülről metszi a kétszáz naposat Death Cross-nak (halálkeresztnek) nevezzük