Kevesebbet ér a Mol a Raiffeisen szerint

Vágólapra másolva!
Csökkentett a Mol részvényeire vonatkozó célárán a Raiffeisen, mivel a bankház szakértője 19200 forintról 17400 forintra vágta vissza a papírokra vonatkozó célárat. Az elemző továbbra is tartásra ajánlja a Mol részvényeit.
Vágólapra másolva!

Pesszimistábban látja a Mol részvények jövőjét a Raiffeisen elemzője, aki csökkentett a papírokra vonatkozó célárfolyamán. A szakértő már csak 17400 forintos célárat párosít a Mol részvényeihez az előző 19200 forintos célár helyett. Az elemző viszont továbbra is tartásra ajánlja a részvényeket.

Ezzel a Raiffeisen is csatlakozott több elemzőházhoz, akik szintén borúsabban látják a Mol jövőjét. Korábban a Concorde csökkentette célárát a cég negyedéves jelentését követően, majd a Citigroup is lépett, és semlegesről eladásra minősítette a Mol részvényeket. Aztán a Nomura módosította semlegesről csökkentésre a társaság papírjaira vonatkozó ajánlását, legutóbb pedig a KBC Securities elemzője állt elő eladási ajánlással, és 14900 forintos fair értékkel a Mol esetében.

Forrás: Origo

A célárcsökkentés után még mindig lehet tere az emelkedésnek a Raiffeisen szerint, mivel a 17400 forintos célárnál jóval alacsonyabb szinteken mozog a Mol árfolyama. A papír tegnap 15850 forinton fejezte be a kereskedést a pocsék hangulatban, így elesett a fontosnak számító 16000 forintos szint.

A Molt követő szakértők legtöbbje lát még felértékelődési lehetőséget a papírban, mivel az elemzők átlagosan 17378 forintos célárat párosítanak a részvényhez. Ez több mint 1500 forinttal magasabb a jelenlegi árfolyamnál.

Forrás: Origo