Vágólapra másolva!
Kissé nyugodtabb kereskedés zajlott és zajlik az amerikai, ázsiai tőzsdéken, az USA-ban zárásra is megőrizték minimális előnyüket a részvényindexek, míg Ázsiában vegyes teljesítményeket lehet látni. A főbb ázsiai tőzsdemutatók nem mutatnak jelentősebb elmozdulást, a japán Nikkei viszont messze lemaradt társaitól, és nagyobb mínuszt szedett össze. A csütörtöki amerikai makroadatok többnyire kedvezően alakultak, bár az ADP csalódást keltő munkaerőpiaci statisztikái nem sok jóval kecsegtetnek a ma nyilvánosságra kerülő fontos amerikai foglalkoztatottsági adat előtt.Európában nem látható határozott irány, a határidős indexek alapján vegyesen, kis elmozdulásokkal indulhat a nap a börzéken.
Vágólapra másolva!

Megütötték a Nikkei-t

Vegyesen mozognak ma az ázsiai részvényindexek, a hongkongi, dél-koreai tőzsdemutató kisebb pluszban, az ausztrál S&P/ASX 200 0,2 százalékos mínuszban található. A legjobb teljesítményt a kínai Shanghai Composite mutatja, mely fél százalékot tudott erősödni, a japán Nikkei viszont messze lemaradt társaitól másfél százalékos zuhanása miatt.

A Nikkei-t az erősödö jen is hátráltathatja, a japán fizetőeszköz dollárral szembeni árfolyama egyre távolabb kerül a 100-as szinttől, ami rossz hír az exportáló cégek számára. Részben emiatt a Mitsubishi Fudosan 3 százalékot esett.

A piacokon nincs nagyobb mozgás, a befektetők vélhetően a ma megjelenő fontos munkaerőpiaci adatra várhatnak. Ezzel nem tudják folytatni a héten látott remek teljesítményüket a börzék, az ázsiai piacok teljesítményét mérő MSCI Asia Pacific index ezen a héten már 2,3 százalékot erősödött, ami az elmúlt két hónap legnagyobb heti emelkedésének számít. Az index viszont ma tegnapi záróértéke körül mocorog.

Forrás: Origo
Forrás: Origo

Maradtak a kis pluszok Amerikában

Kissé nyugodtabb kereskedés zajlott tegnap az amerikai tőzsdéken, a főbb részvényindexek szinte végig kisebb pluszban mozogtak. A tőzsdemutatók zárásra sem tudtak lendületbe jönni, így az S&P 500 végül 0,1 százalékos, a Dow Jones 0,04 százalékos, a Nasdaq 0,3 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést.

Forrás: Origo
Forrás: Origo

A csütörtöki főbb makroadatok többnyire kedvezően alakultak, a heti friss munkanélküli segélykérelmek száma, az augusztusi gyáripari megrendelések és az ISM szolgáltatószektorra vonatkozó beszerzési menedzserindexe egyaránt felülmúlta a várakozásokat, de az ADP foglalkoztatottsági adatai csalódást okoztak. Az utóbbi pedig nem jó jel a ma nyilvánosságra kerülő fontos munkaerőpiaci adat előtt, délután a mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak számának változása fog napvilágot látni, amiből fontos következtetéseket lehet majd levonni a Fed QE3 programjának alakulásáról is.

Az S&P 500 szektorai vegyesen teljesítettek csütörtökön, a legjobban az ipari cégek részvényei mozogtak, míg a távközlési papírok kissé lemaradtak társaiktól.

Forrás: Origo
Forrás: Origo

A nap egyik nyertesének a Groupon számított közel 3,6 százalékos megugrásával, amit nagy részben egy elemzői felminősítésnek köszönhetett. A Morgan Stanley szakértője ugyanis a korábbi egyenlő súlyozás helyett már felülsúlyozásra ajánlja a kupontársaság részvényeit.

A többnyire kedvező makroadatok után az amerikai tízéves államkötvények hozama tovább emelkedett, és 2011 júliusa óta először újra elérte a kritikus 3 százalékos szintet.

Forrás: Origo
Forrás: Origo