MTelekom: korai még az osztalékról beszélni

Vágólapra másolva!
A Magyar Telekom menedzsmentje a frekvencia tenderek második köre utan, vagy az éves számok publikálását követően teheti közzé osztalékjavaslatát - mondta el Szabó János gazdasági vezérigazgató-helyettes.
Vágólapra másolva!

Egyelőre már várniuk kell a Magyar Telekom befektetőinek arra, hogy a telekomcég vezetési nyilvánosságra hozza osztalékfizetési tervét. Szabó János gazdasági vezérigazgató-helyettes a harmadik negyedéves gyorsjelentést követő sajtótájékoztatón fejtette ki, hogy erre leghamarabb a frekvencia tenderek második köre után, vagy az éves számok publikálását követően kerülhet sor.

Az aukcióval kapcsolatban a társaságnál továbbra is azt várják, hogy leghamarabb idén kerülhet sor, de legkésőbb 2014 első negyedévében. Véleményük szerint a választásokelőtt mindeképpen sor kerül az eseményre a kifizetésekkel együtt. Ugyanakkor a szektor számára várhatóan 120-150 milliárd forintos kiadással járó tenderek feltételei egyelőre még nem ismertek.

Szabó elmondása szerint a az elkövetkeznedő hónapokban nem várható, hogy a már amúgy is történelmi szinteken lévő eladósodottsági ráta csökkenésnek induljon - írja a Bloomberg. A szeptember végi 42,7 százalékos érték még nem tartalmazza az NMHH-val kötött legutóbbi frekvencia megállapodás kiadásat, ezt ugyanis csak októberben fizette ki a társaság.

Forrás: Investor.hu

Csökkenéssel reagált a Magyar Telekom árfolyama a hajnali gyorsjelentést követően, melyben közel 17 százalékkal maradt el a társaság nettó eredménye az elemzői konszenzustól. Nagy esésről egyelőre még nem lehet beszélni, azaz az esti MSCI bejelentés előtt mintha kivárnának a befektetők.

A Magyar Telekom árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A Magyar Telekom az Investor.hu-t kiadó Origo Zrt. százszázalékos tulajdonosa.