Új laboratóriumot épített keretében a Food Analytica Gyulán

Vágólapra másolva!
Ráadásul zöldmezős beruházás keretében.
Vágólapra másolva!

Új élelmiszer- és takarmánymintákat vizsgáló laboratóriumi épített zöldmezős beruházásban a Food Analytica Laboratóriumi és Innovációs szolgáltató társaság Gyulán, az ipari parkban. A gyulai családi vállalkozás 280 millió forintért létrehozott laboratóriumának épületét pénteken adták át. Az Új Széchényi Terv keretében, a Dél-Alföldi Regionális Program (DAOP) vállalkozások versenyképességét segítő támogatását elnyert beruházási program összesen 78,5 millió forint vissza nem térítendő EU-támogatást kapott.

A közel 1100 négyzetméteres laboratórium és a korszerű berendezésekkel bővített kapacitás révén 12 új munkahely jött létre a döntően élelmiszer- és takarmányvizsgálatokat végző, gabonát minősítő cégnél, ahol jelenleg 59-en dolgoznak - mondta Ábrahám Csaba ügyvezető.

A laboratórium az országban a legmodernebbek közé tartozik - mondta Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár. A vállalkozás jól használta ki a Magyarországon elérhető támogatási lehetőségeket, a befektetett forrásokat ésszerűen és hosszú távú célokra használta fel - tette hozzá.

Görgényi Ernő, Gyula polgármestere elmondta: az ipari parkban a most átadott laboratórium az első zöldmezős, munkahelyteremtő beruházás, erősíti a város élelmiszeripari ágazatát. A gyárbezárások és létszámleépítések a helyi élelmiszergazdaságban megtorpantak, sikerült a gyulai húsipart is megmenteni és közel háromszáz munkahelyet megőrizni - hangsúlyozta a város első embere.