Nem eladó a CIB Bank

Vágólapra másolva!
Az olasz Intesa Sanpaolo csoport elkötelezett Magyarország iránt, annak ellenére is, hogy itteni leánybankja, a CIB Bank – nagyrészt a bankadó és a devizahiteles mentőcsomagok miatt – halmozza a veszteségeit.
Vágólapra másolva!

Az Intesa Sanpaolo folytatja a CIB Bank átszervezését annak érdekében, hogy a pénzintézet újra nyereséges legyen - írta a Dow Jones hírügynökség.

"A reorganizáció elkezdődött, és a következő években is folytatódik, hogy a működést az ügyfelek igényeihez és a változó piaci körülményekhez igazítsuk" – idézik a bankot. A Dow Jones emlékeztet arra, hogy a Magyarországon működő bankoknak nehézségeik vannak az elmúlt években, először a gazdasági válság, majd újabban a kormány által kivetett magas bankadó miatt, és néhány pénzintézet – köztük az osztrák Raiffeisen – jelezte, hogy akár el is hagyhatja az országot.

A Magyar Nemzeti Bank középtávon konszolidációra számít a szektorban, többek között azzal, hogy néhány külföldi bank kivonulhat a piacról.

Az Intesa vezérigazgatója, Carlo Messina a hónap elején azt mondta, a bank növekedni szeretne azokban az országokban, ahol jelen van, így Magyarországon is. „Az alapos átszervezés után Magyarország fontos tényező lehet az Intesa összesített eredményeiben” – mondta.

A CIB Bank az idei első hat hónapban 57,7 milliárd forint nettó veszteséget könyvelt el, tavaly mínusz 151,87 milliárddal zárta az évet. Az Intesa ennek ellensúlyozására először 101,7 milliárd, később további 36,5 milliárd forint tőkét juttatott a leánybankjának.