Kínába törhet be a Tesla

Vágólapra másolva!
Erőteljes terjeszkedésbe kezdhet jövőre Kínában az elektromos autóiról ismert Tesla, mely már elkezdte felvenni a megrendeléseket az ázsiai országban - írja a CNBC.
Vágólapra másolva!

Nagy terveket dédelget Ázsiában a Tesla, az elektromos autógyártó az óriási kínai autópiacon készül terjeszkedni jövőre. Ennek érdekében a Tesla már elkezdett megrendeléseket felvenni Kínában a Model S és Model X elektromos autóira. Előbbiek leszállítását már jövőre, az utóbbiakét pedig 2015-ben meg is kezdheti a vállalat a tervek szerint.

A kínai terjeszkedés óriási lehetőségeket rejt magában a Tesla számára, mivel a kínai autópiac a legnagyobb a világon. Az iparág hihetetlen mértékben pörög az országban, a szeptemberrel záruló elmúlt 12 hónapban több mint 18,3 millió újautót adtak el az országban, miközben 4 évvel ezelőtt még 8 millió alatt mozogtak a 12-havi gördülő értékesítések.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Ezen túl Kínában kifejezetten nagy a kereslet a luxusautók iránt, így a Tesla prémium kategóriás autói is jó eséllyel vehetnél fel a versenyt a riválisokkal. A luxusautók iránti óriási keresletet más gyártók is igyekeznek kihasználni, a BMW és a Daimler is egyre nagyobb hangsúlyt igyekszik fektetni Kínára. A Mercedeseket is gyártó Daimler például Kína legnagyobb autógyárát fogja felépíteni jövőre.

Az óriási mértékű a légszennyezettség is a Tesla malmára hajthatja a vizet, mivel amiatt a kormány is arra próbálja ösztönözni a lakosságot, hogy minél több környezetbarát elektromos autót használjon.

Forrás: 123rf.com