Kapkodtak a Ralph Lauren termékei után

Vágólapra másolva!
Remekül sikerült a Ralph Lauren negyedik negyedéve. Az amerikai ruhaforgalmazó árbevétele és nyeresége is felülmúlta az elemzői várakozásokat, és a cég idén is folytathatja növekedését. 
Vágólapra másolva!

A Ralph Lauren negyedik negyedéves gyorsjelentésének főbb pontjai:

  • A nettó profit 237 millió dollárra emelkedett, ami bő 10 százalékkal magasabb az egy évvel korábbi 216 millió dolláros értéknél. Ez 2,67 dolláros nyereségnek felelt meg részvényenként , miközben a szakértők 2,51 dolláros EPS-re számítottak.
  • Az árbevétel egy év alatt 9 százalékkal, 2,02 milliárd dollárra emelkedett, ami nagy részben annak köszönhető, hogy Észak-Amerikában folytatta növekedését a ruhakereskedő, és Európában is kedvező trendek indultak el.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu

  • A cég az utóbbi időben folyamatosan szélesítette a luxustáskáinak, óráinak és ékszereinek termékkínálatát, ami kedvező fogadtatásra talált a vásárlók körében.
  • Idén a korábban jelzett sáv felső szélén, 7 százalékkal nőhet az árbevételük a várakozásaik szerint. A Ralph Lauren folytatni fogja terjeszkedését az új termékkategóriákban.
  • A kedvező eredményekre 5,7 százalékos pluszban nyitott a részvény, a befektetők azonban gyorsan "visszapüfölték" a papírokat, melyek már 2,3 százalékos mínuszban mozognak.
Ralph Lauren árfolyama (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu