Tépik az acélipari óriást

ThyssenKrupp napi grafikon (Xetra)
Vágólapra másolva!
Meghaladta a vártat a német acélipari óriás ThyssenKrupp profitja a negyedik negyedévben, miután csökkenteni tudta veszteségeit a kulcsfontosságú brazil egységénél.
Vágólapra másolva!
  • A ThyssenKrupp negyedik negyedéves tisztított EBIT eredménye 247 millió eurót tett ki az elemzők által várt 213 millió euró helyett. A profit több mint 50 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi nyereséget.
  • A kedvező eredmény nagyban köszönhető annak, hogy a brazil egységnél 17 millió euróra csökkent a veszteség az egy évvel korábbi 122 millió eurós mínuszról. Ezen túl sikerült eladni a nagy veszteségeket termelő amerikai üzletág felét, ami szintén kedvezett a társaságnak.
  • Az acélipari társaság közölte, idén tovább javulhatnak az eredményeik, és hamarosan nyereséget is termelhetnek éves szinten. A cég az utóbbi negyedévekben az acél árának csökkenésétől szenvedett, ami miatt súlyos veszteségeket volt kénytelen elkönyvelni, és egyre jobban igyekeznek visszavonulni az acélpiactól.
  • Az acélipar gyengébb kilátásai miatt a nem-acélipari üzletágakban (műszaki és szolgáltatói területeken) terjeszkedik a ThyssenKrupp, melyen túl szeptemberig 850 millió eurós költségmegtakarítást terveznek elérni. Az acélgyártás már csak a cég árbevételének 30 százalékáért volt felelős tavaly szemben a korábbi 42 százaléknál.
  • A kedvező eredményekre már 3,3 százalékot drágultak a ThyssenKrupp részvényei.
ThyssenKrupp napi grafikon (Xetra) Forrás: Bloomberg, Investor.hu