Vágólapra másolva!
Igencsak megtáltosodott a Harley-Davidson árfolyama, miután a cégnek sikerült megvernie az elemzői várakozásokat. A részvények 8 százalék körüli pluszban tartózkodnak.
Vágólapra másolva!
  • 8 százalékkal ugrott a Harley-Davidson árfolyama, miután a cég kiváló negyedéves eredményekről számolt be.
  • Az egy részvényre eső profit 1,21 dollárra emelkedett, ami mind a tavalyi 99 centnél, mind pedig az elemzői várakozásokban szereplő 1,07 dollárnál nagyobb.
  • Az árbevétel pedig 1,73 milliárd dollárra növekedett a tavalyi 1,87 milliárdról. Különösen a nemzetközi eladások teljesítettek jól, hiszen az USA-ban csak 3 százalékkal emelkedett a forgalom, viszont Ázsiában 20, az EMEA régióban 8, Latin-Amerikábna pedig 9 százalékos volt a bővülés üteme. Az amerikai eladásokra ránehezedett a szokatlanul kemény időjárás is, olvasható a társaság közleményében.
  • Erős lett a profit hányad, a tavalyi 14,26 százalékról 15,41 százalékra emelkedett, amit segítettek a végrehajtott költségcsökkentések is.
  • A Harley megerősítette az idei évre vonatkozó várakozásait is, a leszállítások 7-9 százalékkal emelkedhetnek a 279-284 ezer darabos sávba. A második negyedévben pedig 9-15 százalékos lehet a bővülés mértéke.
Forrás: Investor.hu