Nem adja fel a Volkswagen

Vágólapra másolva!
Meghosszabbítja a Volkswagen a Scaniára tett kivásárlási ajánlatát, mivel egyelőre nem érte el a teljes kiszorításhoz szükséges szintet. A Scania részvények 200 korona közelébe emelkedtek.
Vágólapra másolva!
  • Kitolja a Volkswagen a Scania teljes kivásárlására tett 6,7 milliárd eurós ajánlatát, mivel eddig nem érte el a teljes kiszorításhoz szükséges 90 százalékos részesedési arányt. A Volkswagen közleménye szerint eddig 88,25 százalékon állnak. Az ajánlati időszak április 25-én zárult le, viszont most május 16-ig kitolták a határidőt.
  • A svéd törvények szerint 90 százalékos pakkal kell rendelkezni ahhoz, hogy utána a tulajdonos kiszoríthassa a többi részvényest.
  • A Volkswagen még februárban jelentette be, hogy teljes kontroll megszerzésére törekszik a svéd kamiongyártóban. A vételár egyébként a bejelentés előtti szinthez képest kb. 35 százalékos prémiumot jelentett, viszont a Scania igazgatósága kevesellte az összeget és azt tanácsolta a befektetőknek, hogy ne fogadják el az ajánlatot.
  • Ha mégsem érik el a 90 százalékot akkor viszont a Volkswagen nem érdekelt a részvények megvásárlásában.
  • A Volkswagen azt várja az ügylettől, hogy a kooperációval több színtéren (hajtáslánc, alváz, vezetőfülke és elektronika) is képes lesz elérni szinergiát. A MAN-nal már meg is kötötte a Volkswagen azt a megállapodást, ami lehetővé teszi, hogy a Scaniával szorosabban együttműködjenek.
  • A MAN és a Scania integrációjával mindenesetre a világ második legnagyobb kamiongyártója jönne létre, megelőzve a Volvót, viszont még továbbra is jócskán lemaradva a Daimler mögött.
  • A bejelentésre a Scania részvényei 3,3 százalékkal drágultak szerdán, pénteken pedig 198,2 koronán zártak. Az ajánlati ár egyébként 200 korona részvényenként, ami azt jelzi, hogy a befektetők biztosabbra veszik, hogy végül a Volkswagen eléri a szükséges 90 százalékos szintet.
Forrás: Investor.hu