Közel a megállapodáshoz a francia óriásbank

BNP Paribas napi grafikon
Vágólapra másolva!
Végül 8,9 milliárd dollárt tehet ki a BNP Paribas büntetése, amit az amerikai hatóságok felé kell majd fizetnie az óriásbanknak. A hivatalos bejelentés már hétfőn megérkezhet - írja a CNBC. 
Vágólapra másolva!
  • Végéhez közeledik a BNP Paribas és az amerikai hatóságok közötti tárgyalássorozat. Bennfentes források szerint a bank végül 8,9 milliárd dolláros büntetés fizetésében fog megállapodni az amerikai hatóságokkal, ami mellett bűnösnek fogja elismerni magát a vádakban.
  • A megállapodást már hétfőn bejelenthetik a felek, ami után egy hónapok óta húzódó huza-vona zárulhat le a felek között. Jó hír a francia bank számára, hogy végül jóval kisebb büntetést alkudhatott ki, mint amekkoráról korábban szóltak a hírek. Korábban még 10 milliárd dollár feletti (egyes források 16 milliárd dolláros) büntetést emlegettek a piaci források. A hét elején azonban már olyan hírek láttak napvilágot, melyek maximum 9 milliárd dollárról szóltak.
  • Mint ismert, a francia banknak az USA által szankcionált országokban (pl. Szudán, Irán) a 2000-es években végzett üzleti tevékenységéért kell majd gigabírságot fizetni.
  • Hétfőn az is kiderül majd, hogy Franciaország legnagyobb bankja hogyan rejtette el a szankcionált országokból érkező ügyfelei nevét az amerikai tranzakciók során.
  • A hírnek örülnek a BNP Paribas befektetői, így a részvény már 1,6 százalékos pluszban mozog.
BNP Paribas napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu