Dübörög az autóipar

Vágólapra másolva!
Könnyen elképzelhető, hogy újra történelmi csúcsok fog pörögni az autóipar két meghatározó szereplőjének, a Tesla Motorsnak, és a General Motorsnak az árfolyama. Kedvező beszállási pontok is kialakulhatnak, ha a következő napokban további megerősítéseket kapunk.
Vágólapra másolva!

Tesla Motors: Trendvonalról pattanhat

Tavaly november óta csupán egyszer fordult elő, hogy néhány napra az emelkedő trendvonal alatt zárjon a Tesla. Jelenleg is a trendvonal közelében tartózkodik a papír, így könnyen elképzelhető, hogy egy felpattanásnak leszünk a szemtanúi.

A Tesla újból a 260 dolláros csúcsok fele fordulhat, ha sikerülne felpattanni a támaszul szolgáló emelkedő trendvonalról. Ezt a támasz szintet tovább erősíti, hogy az 50 napos mozgóátlag is szűken mellette húzódik. A 243,4 dollárnál található júliusban felállított lokális csúcs még gördíthet kisebb nagyobb akadályt az árfolyam elé a 260 dolláros szint előtt.

Az indikátorok vegyes képet mutatnak. Pozitívumnak számít, hogy az MACD hamarosan vételi jelzésbe fordulhat át, de az összképet beárnyékolja, hogy az RSI továbbra is csökkenő trendben halad.

Tesla Motors napi grafikon (Nasdaq) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

A hetes időtávon az árfolyam egy emelkedő csatornában halad 2013. február óta, az utóbbi hetek mozgását követően pedig megérkezett az alakzat alsó széléhez. A csatornaalj erősségét az 50 hetes mozgóátlag közelsége tovább növeli.

Felpattanás esetén a részvény megkezdheti az útját a csatornatető irányába. Ez a szint hozzávetőlegesen a 300 dolláros lélektani ellenállással esik egybe. A jövőben ennek a szintnek az elérésében mindenképp komoly akadályt jelenthet a történelmi csúcsnak számító 265 dolláros ellenállás. Az MACD hamarosan vételi jelzést mutathat, illetve az RSI 50 feletti értéke is segítheti a Tesla erősödését.

Tesla Motors heti grafikon (Nasdaq) Forrás: AmiBreoker, Investor.hu

General Motors: Nincs megállás

Tavaly nyár óta erősödik a General Motors árfolyama. Az utóbbi hetekben az emelkedő trendvonalról felpattanva áttörte az 50 hetes mozgóátlagot. Amennyiben folytatja a hegymenetet, akkor hamarosan a 41 dolláros történelmi szintre is eljuthat.

Az MACD jelenleg vételi jelzést mutat, és az RSI is egy emelkedő trendben halad. Ettől függetlenül lehetséges, hogy árfolyam visszateszteli az 50 hetes mozgóátlagot mielőtt a 41 dolláros magasságba venné az irányt. Ha sikertelen lenne a visszateszt, akkor a papír egészen az emelkedő trendvonalig csúszhat vissza.

General Motors heti grafikon (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu