Vágólapra másolva!
370 forinton zárt ma a Magyar Telekom árfolyama, ezzel pedig folytatja az elmúlt napokban látott szárnyalást.
Vágólapra másolva!
  • A telekompapír ezzel a 345 forintos szint közeléből már jó 25 forintot tudott emelkedni, amiben annak is szerepe lehetett, hogy a 350 forintos szint áttörése után komoly távlatok nyíltak meg technikai értelemben. A 680 millió forintos forgalom sem számít alacsonynak, jócskán meghaladja a 180 napos átlagforgalmat, így megerősíti a mai 9 forintos ugrást.
  • A többi blue-chip is formában volt, igaz nagy forgalmakat azért nem lehetett látni. Főleg a Mol teljesített jól, 1,6 százalékos emelkedésével.
  • A CIG Pannónia ma minimális korrekciót mutatott, 242 forinton zárt a tegnapi szárnyalás után.
  • A forint ugyanakkor 308 alá esett vissza az euróval szemben, köszönhetően annak, hogy az MNB szerint nem folytatódik tovább a sorozatban 24-et csökkentést számláló kamatvágási ciklus. A forint erősödését az is segítheti, hogy remekül sikerült a mai kötvényaukció.
  • A nemzetközi piacokon is jó viszont a hangulat, ez pedig a forintra nézve is pozitív hatású lehet. A nyugat-európai indexek 1,1-1,9 százalékos emelkedéseket hoztak össze ma, a tegnapi (és utóbbi napokban) látott gyengélkedés után tehát némileg megnyugodtak a befektetők.
  • Az amerikai tőzsdék 0,5-0,6 százalékos erősödése is ezt mutatja, ezzel együtt nem szabad elfelejteni, hogy a gyorsjelentési szezon javában tart (pl. ma este Apple-gyorsjelentés), továbbá az Oroszországgal szembeni szankciókkal kapcsolatos bizonytalanságok sem múltak még el.

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu