Többen keresnek állást az interneten

Vágólapra másolva!
A hivatalos foglalkoztatottsági mutatók dinamikusan javulnak, az online álláskeresők száma viszont még ennél is gyorsabban növekszik - áll a Profession.hu most megjelent elemzésében.
Vágólapra másolva!

Csaknem ötödével többen regisztráltak a Profession rendszerébe 2014. második negyedévében, mint három hónappal korábban - áll a szájt most megjelent statisztikái között. Azt, hogy mozdulni látszik valami a munkaerőpiacon a cégek aktivitásának növekedése is jelzi: a tavalyi kínálathoz képest 44 százalékkal nőtt a hirdető cégek, 36 százalékkal pedig a meghirdetett pozíciók száma.

Változatlanok a hiányszakmák

A cégek az első negyedévhez hasonlóan az elmúlt három hónapban is leginkább könyvelőket, fejlesztőket, mérnököket és ügyfélszolgálati munkatársakat kerestek, míg az álláskeresők elsősorban eladói, területi képviselő pozíciókra, valamint diákmunkára küldték be önéletrajzukat.

Hiánycikk a nyelvtudás

A legtöbb hirdetésnél továbbra is elvárás az egyetemi (36%) és főiskolai (36%) végzettség, valamint az angol nyelv ismerete – a legtöbb jelentkezés ugyanakkor azokra az állásokra érkezik, melyeknél nincs elvárt nyelvtudás.

A legnehezebb továbbra is adminisztrátori vagy asszisztensi állást találni, ezekre a hirdetésekre ugyanis sok, átlagban 40 pályázó jelentkezik.