Új ügyvezető igazgató a Continental Automotive Hungarynél

Vágólapra másolva!
Keszte Róbert lett a Continental Automotive Hungary Kft. új ügyvezető igazgatója, aki egyben közvetlenül irányítja a vállalat budapesti gyárát is a jövőben, közölte a társaság az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Keszte Róbert járműgépész mérnökként végzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, majd ugyanott Járművek és Mobil Gépek Tudományai szakon doktorált. Közgazdász diplomát is szerzett a Budapesti Corvinus Egyetemen. Luc Quisthoudt, a leköszönő igazgató Németországban, a Continental ingolstadti telephelyének élén folytatja karrierjét. A szintén a Continental Automotive Hungary Kft. égisze alá tartozó veszprémi gyárat továbbra is Kai-Uwe Walther vezeti, ugyancsak ügyvezető igazgatói minőségben.

A Continental Automotive Hungary Kft. Budapesten és Veszprémben tevékenykedik, mintegy háromezer embernek ad munkát. A fővárosi gyár fékrendszerek, komfort- és karosszériaelektronikák, elektronikus menetstabilizáló rendszerek, hibrid meghajtó rendszerek elektronikai vezérlőegységei, alvázelektronika, olajszenzorok készítésével foglalkozik. A veszprémi üzemben és fejlesztőközpontban az elektronikus vezérlésű fékrendszerek – ABS, ESC – és azok komponenseit fejlesztik és gyártják.

A Continental csoport a 2012-ben elért több mint 32,7 milliárd eurós forgalmával egyike a világ legnagyobb autóipari beszállítóinak. A csoport jelenleg közel 177 ezer munkatársat foglalkoztat 46 országban. Központja Hannoverben van, ehhez tartoznak a magyar leányvállatok is. A hat magyarországi gyártóhely – Szeged, Makó, Nyíregyháza, Vác, Veszprém és Budapest – mellett Budaörsön működik a gumiabroncs raktár és értékesítés. Az alkalmazottak száma hatezer.

2005 és 2012 között mintegy 334 millió eurót ruházott be a Continental AG Magyarországon. A kormány nevében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter tavaly áprilisban stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a vállalattal, és ugyanekkor felavatták a ContiTech Fluid Automotive Kft. új, 3300 négyzetméteres csarnokát a váci telephelyen. A Continental Automotive Hungary Kft. budapesti gyárában 3 milliárd forint értékű fejlesztés folyik.