Vágólapra másolva!
Látványosan megfordult a széljárás a tőzsdéken, a főbb nemzetközi piacokon kivétel nélkül jókora visszaeséseket lehet látni.
Vágólapra másolva!

A feltörekvő országok devizái tovább folytatták a mélyrepülést, miután a dél-afrikai jegybank sem bírta már a nyomást, és emelt az alapkamaton. Ráadásul még a török líra is ismét látványos letmenetbe kapcsolt, és a forint sem bírja a strapát. Utóbbi két éves mélypontot ütött az euróval szemben.

A BUX 2 százalékos pluszból fordult 1 százalékos mínuszba, az OTP pedig 2,5 százalékos mínuszt mutat. Nagyobb emelkedést a Danubius kivételével sehol sem lehet látni, inkább a mínuszok dominálnak.

A nemzetközi piacokon a DAX is óráról-órára egyre gyengébben szerepelt, közel másfél százalékos pluszából 2 százalékos mínuszba fordult, amire az utóbbi hónapokban nem igen volt példa.

A hangulat pedig Amerikában is igen gyenge, az S&P 500 már 1780 pont alatt jár 1 százalék közeli esésével. A feltörekvő piaci pánik tehát ahelyett, hogy csillapodott volna, látszólag egyre inkább terebélyesedik. Valamennyi index, részvény változását jelző mutató vörösben izzik. Nagy kérdés tehát, hogy a Fed ma hogyan dönt majd az eszközvásárlási programmal kapcsolatban, illetve, hogy a befektetők hogyan fogadják azt.

A forint nagy gyengülése az euróval szemben. Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Az török líra árfolyama a dollárral szemben. Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu