Megindult a Mol próbatermelése

Vágólapra másolva!
Megindult a próbatermelés a Bijell mezőn az Akri-Bijeel blokkban, derült ki a Mol mai közleményéből.
Vágólapra másolva!

A társaság a közleményben kiemelte:

  • A Kalegran Ltd. (a Mol 100 százalékos leánya) megindította a 180 napos próbatermelést a Bijell mezőn az Akri-Bijeel blokkban, miután a tesztelés befejeződött.
  • A próbatermelés előtti tesztelés során 3 576 hordó/nap olaj és 1,2 millió köbláb/nap gáztermelést ért el a társaság.
  • A Bijell-2 kút fúrása folyamatban van. A kút elérte a felső triász réteget 4.664 méternél (a tervezett kútmélység 5.330m). A kút tesztelésre került a júra rétegből, mely során maximálisan 1.900 hordó/nap olaj és 0,56 millió köbláb/nap savanyú gáztermelést értünk el 48/64” fúvókán.
  • A Bijell-4 kút fúrása folyamatban van, míg a Bijell-6 kút fúrásának megindítása márciusban várható. Mindkét kút bekötése a termeltetéshez szükséges felszíni berendezésbe év végéig történhet meg
  • A teljes terület jelenleg is folyamatban lévő geológiai értékelését követően a teljes blokkra vonatkozó mezőfejlesztési terv benyújtása 2014. április végéig várható. A mezőfejlesztési tervben kerülhet pontosításra az Akri-Bijeel blokkra vonatkozó földtani vagyon és készletpotenciál becslés.
  • A társaság a mai Gulf Keystone hírekre is reagált a mai közleményében, amiben kiemelte, hogy a 2013. december 31-i állapotot tükröző független audit (’Third-Party Audit’) becslés igen konzervatív, korlátozott információ bázison alapul figyelmen kívül hagyva a legutóbbi pozitív eredményeket, és jelentősen alacsonyabb, mint az Operátor jelenlegi legjobb becslése.